STALL PERSSON

Mathilda med Wera och Panamera W -09

OM OSS

Företaget startade 2005 och drivs av familjen Persson, mestadels av systrarna Karolina och Mathilda. Gården ligger i Båberg mitt emellan Trollhättan och Vänersborg. Intresset för hästar startade i tidig ålder för Karolina som fick börja på Vänersborgs Ryttarförening i unga år. Det resulterade i både sköthäst, hyrponny och tillslut egen ponny. Familjens första ponny hette Fight Court och var en korsning mellan russ och engelskt fullblod. Fight var efter den fantastiske Lane Court**. Några år senare köptes gården i Båberg och det då nybyggda stallet stod klart 1991. Efter det fylldes det på med fler hästar. Bland annat Dolomito e: Diedron – Magnifique född 1983 hos Lisbeth Malm. Även vårt älskade fullblodssto och senare avelssto Wera van Dürer** (ex Gold Flower) även hon e: Lane Court**- Slabang** – Hurricane** och född hos Familjen Hallqvist 1989. Dessa tre, Fight, Dolomito och Wera tävlades av Karolina för många år sedan.

Många härliga hästar har passerat genom åren och när Mathilda sedan växte upp i stallet och drillades att bliryttare redan innan hon kunde prata, så blev det också så. Mathilda gick gymnasiet på Nuntorp med inriktning häst och är diplomerad hästskötare, hon har tappskompetens och är utbildad ungdomsledare. Hon är också utbildad ridledare. Mathilda är C - tränare i hoppning och har träningar hemma på måndagar och torsdagar men har även privatträningar. Hon har också möjlighet att åka till andra stall och hålla träningar. Mathilda har tävlat upp till 145 hoppning och 140 hoppning på internationell nivå. Hon tar emot hästar för in och tillridning samt tävling/visning. Tidigare även jobbat hos Sven Ingvarsson i Kungsbacka.

Hos oss bedrivs avel i liten skala och även en del försäljning och utbildning av hästar. Vi tar emot hästar för försäljning, inridning och vidareutbildning. Det finns även möjlighet att få din häst internationellt tävlad. Tillsammans planerar vi ett individuellt upplägg där ni som kund bestämmer vad Ni behöver hjälp med. I kontraktet ingår alltid kvalitetsfoder från Marstall till din häst. Vi har ett grundpris på 6 000:- månaden, exklusive moms. Välkommen att höra av er om inridning, tillridning, försäljning eller visning inför treårstest och liknande. Alla hästar är välkomna!

I stallet är det Mathilda som ansvarar för träning och tävling av hästarna men också all hästskötsel. Karolina ansvarar för inköp, foderförsäljning och den ekonomiska/administrativa delen. Stallskötseln sköts av Mona och Karolina och pappa Stig fixar det praktiska arbetet som kräver maskiner. Just nu bygger han även ut stallet, som förväntas stå färdigt till hösten. Istället för 8 boxar i det stora stallet blir det nu 11 st, totalt blir det 16 boxar på gården. Utöver familjen har vi ett fantastiskt troget team som hjälper till med ridning och stallskötsel. Nora, Sofie, Maja, Ida, Elin och Line är härliga tjejer som ställer upp och hjälper oss med det mesta. Dessa tjejer hjälper också till på tävling ibland men vi har främst Kristoffer Sätterman som tävlingsgroom.

Line är även praktikant hos Mathilda just nu och innan sommaren avslutade Olivia Karlsson sin praktik hos oss. Line kommer från Agnebergsgymnasiet och Olivia från Lillerudsgymnasiet.

Olivia skriver följande om sin praktik hos oss: "Jag skulle starkt rekommendera Stall Persson som praktikplats då man utvecklas mycket både i sitt sätt att hantera hästar och i sin ridning. Det är otroligt familjärt och man känner sig verkligen som hemma!"

Hör av er om ni är intresserade av en praktikplats, vi tar gärna emot praktikanter.

ANDRA SAMARBETSPARTNERS

Stallets hovslagare är sedan många år tillbaka Claes Peterzén som ser till att hästarna får den bästa hovvården.
Vår hästmassör heter Johanna Andersson från ”Horsewellness”. Detta är mycket uppskattat av både hästar och ryttare och det är utan tvekan ett mycket bra komplement till ridningen och träningen som förebygger risken för skador.
Vår veterinär är Cecilia Grahn på Widebäcks Hästklinik i Landvetter, som vi har mycket stort förtroende för och som alltid ställer upp när vi behöver deras hjälp